28 Temmuz 2015 Salı

Bilgisayarımın Ekranında Her Tarafta Reklamlar Çıkıyor [Çözüldü]

Tarayıcı Reklam Virüsü Kaldırma!

Birçok arkadaşımız bize iletişim yoluyla bu konu hakkında yardımda bulunmamızı istediler. Onlara yardımcı oluk ve çözüm yolunu herkese gösterelim istedik. Yazılı anlatım olarak basit bir dille adım adım anlatmak istiyorum eğer sizler de bu adımları uygularsanız tarayıcınızda ana sayfa olarak kullanılan ve değiştirilemeyen "Portalsepeti, Netmahal, Home Page, anasayfa.im" gibi tarayıcı virüslerinden kurtulursunuz.


1. Yöntem:
1- İlk olarak bilgisayarınıza virüs bulaştığı için adwcleaner yardımı ile bilgisayarınızı taratmanız lazım. AdwClaner'i buraya tıklayarak indirebilirsiniz.
2- AdwCleaner'i indirdikten sonra bilgisayarınıza kurun ve program açılınca "Tara" butonuna basın. (Tarama bilgisayarınızın içerisindeki virüs ve dosya sayısına göre uzayabilir veya hemen tarama bitebilir.)
3- Tarama bittikten sonra "Temizle" butonuna basın. Ancak dikkat edin çünkü Temizle butonuna bastıktan sonra bilgisayarınızı yeniden başlatılacak. Bu yüzden sitemizi kaydetmeyi unutmayın çünkü daha virüsler tam olarak silinmeyebilir.
4- Kaldırma işlemi bitip bilgisayarınız yeniden başladıktan sonra tekrardan tarayıcınızı açın ve eğer hala bu Portalsepeti, HomePage veya Netmahal ana sayfanız olarak duruyorsa 2. Yöntemi uygulayın.

2. Yöntem:
1- Bu Yöntemde ise bilgisayarınızı Malwarebytes ile taratmanız gerekecek. Malwarebytes programını Buraya tıklayarak indirebilirsiniz.
2- Programı indirdikten sonra deneme sürümü olarak kurun ve kurulum bittikten sonra programı açın.
3- Program menüsünde "Start Scan" adlı mavi butona basın. Bu programın taraması biraz uzun sürebilir bekleyin ve tarama bittikten sonra bilgisayarınızı yeniden başlatın.

Bu adımları yaptıktan sonra ana sayfanızdan Portalsepeti, Netmahal veya Home Page kalkacaktır. Ancak bilgisayarınızın koruma altında olması için eset antivirüs'ü indirmenizi öneririz.

Google Chrome Ana Sayfa Ayarları:
Virüs taramaları bittikten sonra tarayıcıyı açtığınızda yeni sekme çıkıyorsa bu işlemleri yaparak ana sayfanızın google.com olmasını sağlayabilirsiniz.

1- Google Chrome'yi açıp url kısmına"chrome://settings/" yazın ve entere basın.
2- Ayarlar açılacak "Başlangıçta" menüsü altında "Belirli bir sayfayı veya sayfaları aç" seçeneğini işaretleyiniz ve "Sayfaları ayarla" ya basarak sayfayı "www.google.com" olarak giriniz. Tamam diyip çıkınız ve artık herşey yolunda :)

Bu yöntemler işinize yaradı mı? Lütfen yorum olarak belirtin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder